Jaarlijkse herdenking opstand Sobibor 2020

Jaarlijkse Herdenking Opstand Sobibor in Verzetsmuseum Amsterdam

Op donderdag 29 oktober zal om 15.30 uur de jaarlijkse bijeenkomst van Stichting Sobibor en het Verzetsmuseum in de vorm van een ‘live-stream’ plaatsvinden. Het thema dit jaar is het belang van de persoonlijke getuigenissen in het Holocaust-onderwijs. Tot de Covid-19 uitbraak verschenen Betty Radema en Rudie Cortissos regelmatig als gastsprekers via het Landelijk Steunpunt Gastsprekers voor de klas om over hun oorlogsverleden te vertellen. Betty en Rudie zullen samen met Natascha van Weezel (schrijver en journalist) en Cihan Tekeli (projectleider onderwijs Stichting Anne Frank) met elkaar in gesprek gaan over de relevantie van Holocaust-onderwijs, het delen van oorlogservaringen en antisemitisme bij de jeugd. Hanneke Groenteman zal de discussie begeleiden.

Betty Radema

Rudie Cortissos

 

 

 

 

 

Hanneke Groenteman

Natascha van Weezel

Cihan Tekeli

 

 

 

 

 

De jaarlijkse bijeenkomst is alleen online te volgen. Een link naar deze uitzending zal hier gepubliceerd worden.