vacature fondsenwerver

By 15 januari 2017 Nieuws

De Stichting Sobibor zoekt een Fondsenwerver. Bent u geïnteresseerd in een bestuursfunctie bij onze stichting?

Het bestuur van de Stichting Sobibor is een kleine vrijwilligersorganisatie die van haar bestuursleden een actieve betrokkenheid vraagt. Het doel van de Stichting Sobibor is de herinnering aan voormalig vernietigingskamp Sobibor te laten voortbestaan. De stichting is opgericht door Jules Schelvis, overlevende van het veertiende transport van Westerbork naar Sobibor, van 1 juni 1943.

Activiteiten
Ons motto luidt: herinneren door informatie en educatie. Dit uit zich op velerlei manieren. Zo organiseren we ieder jaar studie- en herdenkingsreizen naar Polen, een informatief programma rond de jaarlijkse herdenking van de unieke opstand van 14 oktober, reiken we de Rachel Borzykowskipenning uit, herdenken we jaarlijks in Vught de Kindertransporten en hebben we een docentenprogramma.
De Stichting Sobibor onderhoudt ook veel nationale en internationale contacten, onder meer in verband met de herinrichting van Sobibor. Waar mogelijk werkt de Stichting Sobibor samen met tal van organisaties, waar onder Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Nationaal Monumenten Kamp Vught en Amersfoort, NASKA, NIOD, en de Duitse organisatie Bildungswerk Stanislaw Hantz.

Onze vacature
De Stichting Sobibor is een actieve stichting die naast betrokkenheid, van bestuursleden verwacht dat zij actief meedenken over de invulling van visie en missie van de stichting. Activiteiten worden verdeeld tussen de zittende bestuursleden.

Nu zoekt de stichting een Fondsenwerver, dit is een nieuwe functie binnen ons bestuur. Om onze educatieprogramma’s zoals de international jeugdconferentie en docentenprogramma te financieren zijn wij op zoek naar een Fondsenwerver. Bent u geïnteresseerd in de vacature bij onze stichting? Meldt u zich dan aan per e-mail via info@sobibor.org.  Graag ontvangen we uw motivatie en (korte) CV. Bij voorkeur ontvangen wij uw sollicitatie voor 15 februari.