Aan de voorzitter van rechtbank van het Landesgericht München II
Rechter Ralph Alt
Nymphenburger Strasse 16
80097 München
Duitsland

Van S.I. Goedel
****************
****************
Nederland

Strafzaak tegen   :   Iwan (John) Demjanjuk
Wegens               :   medeplichtigheid aan moord
Dossiernummer  :   115 Js 12496/08
**********  NL:   01. März  2011

Zeer geachte voorzitter van de Rechtbank, de Heer Ralph Alt,

Ik, Sally Israël Goedel, geboren op 8 oktober 1938 te Amsterdam,
maak als mede aanklager gebruik van het recht, mijn eigen requisitoir te houden tegen
verdachte Iwan (John) Demjanjuk.
Mijn beide ouders
Salomon Goedel,                     geboren op 07 maart 1910 te Amsterdam
en  Eva Goedel –Roodveldt, geboren op 17 april 1910  te Amsterdam,
zijn op  28 mei 1943 in Sobibor vergast.

Uit het archief van het Nederlandse Rode Kruis te Den Haag en uit de transportlijsten in Westerbork, is onomstotelijk komen vast te staan, dat mijn beide ouders op 25 mei 1943 en  ook mijn grootouders Israël Goedel en
Sara Goedel-Croese van vaderskant en
Judtih Roodveldt-Kokernoot van moederskant,
Mijn ooms en tantes    Rachel Goedel
Betje Goedel
Meijer Goedel
en verder nog meer dan 30 andere familieleden, op transport zijn gesteld vanuit Westerbork in Nederland naar Sobibor in Polen.
Meteen na aankomst op 28 mei 1943 zijn mijn beide ouders en later ook de overige familieleden, die ik hiervoor heb genoemd, in het vernietigingskamp Sobibor vergast!

Voor mij staat vast, dat Iwan (John) Demjanjuk als kampbewaker van 28. maart tot 1 oktober 1943 in Sobibor is geweest. Hij had als Trawniki – kampbewaker o.a. tot taak mee te helpen de zojuist aangekomen Joden direct naar de gaskamers te sturen.
Hij heeft daar als kampbewaarder gewerkt, toen mijn beide ouders, grootouders en later ook mijn overige familieleden uit de trein werden gehaald…
Ik acht daarom Iwan (John) Demjanjuk, gelet op het bewijsmateriaal dat is aangedragen, mede schuldig aan moord op mijn vader, moeder, mijn grootouders van vaders kant , mijn grootmoeder van moederskant en overige familieleden.

Hij heeft meegeholpen om mijn vader, mijn moeder,  mijn grootouders en overige familieleden het ergste aan te doen, wat een mens een ander mens kan aandoen,  hij heeft hun leven vernietigd.

En deze wandaden hebben van mij op vierjarige leeftijd een wees gemaakt (nog meer dan een wees, maar hoe noem je een kind wiens familie is vermoord?)
De verschillende namen, die ik in en na de oorlog moest aannemen bezorgden mij een identiteitscrisis. Wie was ik!! De balans was weg!!
Ik ben toen beschadigd voor het leven, mij aangedaan door niets ontziende moordenaars.
Hierdoor zal ik deze blijvende beschadiging  meenemen mijn graf in.

Ik vraag de rechtbank om gerechtigheid. Tevens verzoek ik de rechtbank zelf, de strafmaat van Demjanjuk te bepalen en vast te stellen.

Was getekend:

S.I. Goedel