Om Dunya Breur postuum te eren hebben wij op 29 augustus 2010, de Rachel Borzykowskipenning uitgereikt aan haar zonen Sander en Gerben Breur.

Toen wij medio 2009 werkten aan de voorbereiding van de publicatie op internet van de interviews die Jules Schelvis samen met Dunya Breur maakte met de overlevenden van de opstand die in 1983/1984 getuigden voor de rechtbank in Hagen in het proces tegen Karl Frenzel, een van de daders van Sobibor, ontvingen wij bericht van het overlijden van Dunya. Inmiddels zijn al deze interviews door het NIOD toegankelijk gemaakt via www.sobiborinterviews.nl.

Werkend aan deze interviews was al besloten de Rachel Borzykowskipenning aan Dunya toe te kennen. Het stemde ons triest dat wij haar dat niet meer konden vertellen, en bovenal dat wij haar de interviews zelf niet meer konden tonen.

Voor de uitreiking van de penning nodigden wij op verzoek van Sander en Gerben een groep mensen uit die nauw betrokken was bij Dunya en zo beleefden wij een informele overhandiging van de Rachel Borzykowskipenning met het bijbehorende bedrag ad € 500,- aan Sander en Gerben, geheel in de geest van Dunya.