Reizende tentoonstelling Westerbork – Sobibor

In het kader van de 65-jarige herdenking van de opstand in Sobibor werd 13 oktober 2008 de tentoonstelling Westerbork – Sobibor geopend in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork .
Westerbork – Sobibor is het resultaat van een samenwerking tussen de Stichting Sobibor en het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en is financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS (Eenheid Oorlogsgetroffenen en Herinnering WO II). De samenwerking heeft drie concrete uitwerkingen opgeleverd. Niet alleen is een reizende tentoonstelling samengesteld, ook is een audiotour in ontwikkeling voor mensen die de plek van het voormalige kamp in Polen willen bezoeken.
Lees verder »

Alle kinderen, ze zijn weg. Kamp Vught, 1943

Op 5 juni 2011 werd de tentoonstelling Alle kinderen, ze zijn weg voor het eerst gepresenteerd in Nationaal Monument Kamp Vught. De tentoonstelling vertelt het trieste verhaal van de 1296 kinderen die op 6 en 7 juni 1943 uit Kamp Vught moesten vertrekken. Kinderen van slechts enkele dagen tot 17 jaar oud. Via Westerbork zouden ze naar Sobibor worden gestuurd. Geen van de kinderen keerde terug. In de expositie ‘Alle kinderen, ze zijn weg. Kamp Vught, 1943′ wordt voor het eerst in een expositie deze dramatische gebeurtenis in de geschiedenis van het SS-concentratiekamp belicht.