Herdenkingsconcert 3 april 2017 – Augustinuskerk, Amsterdam

By 13 januari 2017 januari 14th, 2017 Nieuws

Herdenkingsconcert ‘Het innerlijke mysterie…De weg en zoektocht naar elkaar!’
Het feit dat er veel parallellen te trekken zijn tussen de geschiedenis van 75 jaar geleden en het heden, verplicht ons bijna regelmatig stil te staan bij de herdenking van Jules en zijn levensopdracht. Met het concert op 3 april 2017 – wanneer het precies één jaar geleden is dat hij overleed – hopen we dat te kunnen doen.

De keuze van de werken is gebaseerd op de betekenis van zijn persoon en werk én op mystiek en symboliek. Niet overal zijn antwoorden te vinden…en waar woorden verstommen, spreekt de muziek.

Het leven is een mysterie, waar het vandaan komt, hoe het geleefd wordt en waar we naartoe gaan. Elk mens beleeft een innerlijke strijd: in het maken van keuzes, in het bepalen van hoe hij of zij wil leven, en hoe hij of zij zich dienstbaar wil maken voor de medemens en naaste.

Voor de pauze van het concert zullen Maarten Eddes (Stichting Sobibor), Rozette Kats (vriendin en begeleidster van Jules) en Kim la Croix (kleinkind van Jules) een korte herinnering aan Jules Schelvis ophalen en ingaan op de maatschappelijke betekenis van zijn nalatenschap. Hierbij is steeds één bijpassend muziekstuk geprogrammeerd.

Na de pauze wordt het Requiem van Mozart uitgevoerd. Een Requiem is per definitie een mysterieus werk, want het gaat over een reis waarvan we de bestemming niet kennen: de dood.

Uitvoerenden:

  • Nationaal Symfonisch Kamerorkest
  • Kleijnkoor Noordwijk (inst. Herma van Piekeren)
  • Amaryllis Dieltiens – sopraan
  • Marjolein Niels – alt
  • Jan Willem Schaafsma – tenor
  • Henk Neven – bas
  • Jan Vermaning – dirigent

Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Amstelveenseweg 965
1081 JG Amsterdam-Buitenveldert

Dit concert wordt gesteund door de Stichting Sobibor, donateurs van onze stichting betalen geen € 10, maar € 5 per kaart. Kaarten kunnen gereserveerd worden via deze website http://www.erreedeentreinnaarsobibor.nl/ helemaal onderaan de homepage of door een mail te sturen aan opmaatvermaning@hetnet.nl (geef in de mail aan dat u donateur bent van onze stichting).