Lespakket Sobibor voor voortgezet onderwijs

By 15 april 2019 oktober 31st, 2020 Nieuws

Op woensdag 30 januari 2019 is een lespakket en een boek over Sobibor aangeboden aan de voorzitter van Provinciale Staten van Gelderland.

Het lespakket en het boek geven invulling aan motie 18M36, “aandacht voor Sobibor”,:Het lespakket is bedoeld voor scholieren van de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het is ontwikkeld door onder andere Mirjam Huffener. De lessen volgen de levensverhalen van een aantal Gelderlanders. Nadruk ligt op de geschiedenis van Sobibor en het belang van archeologisch onderzoek.

  • Het boek vertelt het verhaal van Sobibor en het archeologisch onderzoek wat daar heeft plaatsgevonden. Het boek is geschreven door Marek Bem, en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in Sobibor (van wetenschapper tot leek), en zal verschijnen in het Pools, Engels, Duits en Nederlands. Op dit moment zijn de Poolse en Engelse versie beschikbaar.

Kees van den Baak neemt het lespakket in ontvangst

Bij de aanbieding hebben enkele scholieren van het Nuborgh college uit Elburg verteld over hun ervaringen bij de 75 jarige herdenking van de opstand in Sobibor. Hier kunt u meer lezen over deze uitreiking.