Ontwerpwedstrijd Permanente Tentoonstelling

By 27 januari 2019 maart 2nd, 2020 Nieuws

Op 21 januari heeft het Museum Majdanek het volgende bericht:

We nodigen u uit om deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd van de permanente tentoonstelling in het Museum en de Herdenkingssite in het Duitse nazi-vernietigingskamp Sobibor. Het museum in Sobibor is een filiaal van het Staatsmuseum in Majdanek.

De competitie staat open voor natuurlijke personen, rechtspersonen en organisatie-entiteiten die geen rechtspersoon zijn, zowel uit Polen als uit het buitenland, die over bewezen kennis, ervaring en professionele vaardigheden beschikken om de volledige uitvoering van het contract te verzekeren.

De deadline voor het indienen van de aanvraag om deel te nemen aan de wedstrijd loopt af op 11 februari 2019 en voor het indienen van de wedstrijdinzendingen op 15 april 2019. Openbare bekendmaking van de resultaten van de wedstrijd vindt plaats op 14 mei 2019.

Gedetailleerde informatie over de regels voor deelname aan de wedstrijd:
http://www.sobibor-memorial.eu/en/news/konkurs_na_opracowanie_koncepcji/1014
http://www.majdanek.eu/…/konkurs_na_opracowanie_koncepc…/200

De competitie wordt georganiseerd met financiële steun van het federale ministerie van Buitenlandse Zaken van de Bondsrepubliek Duitsland.

Het tentoonstellingsscenario is uitgewerkt door het personeel van het Staatsmuseum in Majdanek. De nieuwe tentoonstelling presenteert feitelijke kennis over het Duitse vernietigingskamp dat in 1942-1943 in Sobibór in brede historische context opereerde.