Publieksonderzoek NHM

By 9 januari 2018 Nieuws

Het Nationaal Holocaust Museum (NHM) in oprichting ontwikkelt momenteel plannen voor de vaste opstelling in het museum. Daarin wordt aandacht besteed aan de moord op Nederlandse joden, de plekken waar en de wijze waarop zij zijn vermoord. Binnen deze permanente presentatie speelt de verbeelding van het vernietigingskamp Sobibor een belangrijke rol. Het is voor het NHM belangrijk om een beeldtaal te ontwikkelen waarmee dit onderdeel van de Holocaust vormgegeven kan worden.

Vanaf december 2017 t/m januari 2018 bevindt zich in de Süskindzaal van de Hollandsche Schouwburg daarom een proefopstelling met uiteenlopende verbeeldingsvormen van dit vernietigingskamp. De proefopstelling bestaat uit objecten, documenten, interviews en een video-animatie van het vernietigingskamp gebaseerd op archeologische vondsten. Aan de hand van deze verschillende representaties willen wij in gesprek gaan met bezoekers en geïnteresseerden om inzicht te krijgen in hun wensen en ideeën over museale weergaves van dit vernietigingskamp.

Het publieksonderzoek

Graag nodigen wij u uit deel te nemen aan het publieksonderzoek. Wij zijn erg geïnteresseerd in uw ideeën en nemen daarom de tijd om hierover in gesprek te gaan. Deelname kost ongeveer 1 à 1,5 uur. De resultaten van het onderzoek worden anoniem verwerkt.

Wilt u deelnemen aan het onderzoek?

U kunt een afspraak maken door een e-mail te sturen naar publieksonderzoekNHM@jck.nl

De proefopstelling is geopend vanaf 4 december tot eind januari van maandag t/m vrijdag in de Süskindzaal in de Hollandsche Schouwburg. In het weekend is de proefopstelling in overleg op afspraak te bezoeken.